Zeeklassen 2020 (dag 2)

De duinen in!

Met de kusttram rijden we vandaag richting De Panne. We bezochten er de Duinpanne, een natuureducatiecentrum waar we ons kunnen verdiepen in de dieren- en plantenwereld rondom de Noordzee. We trekken meteen de prachtige duinen in voor het duinenreservatenspel. Dit actieve spelletje leert ons waarom de duinen zo belangrijk zijn voor mens en dier, en hoe wij de duinen kunnen beschermen.

Na de picknick van ’s middags kraken we de geheime code van de Piratenroute en spelen we Noordzeeslag. Dit spel is gebaseerd op het klassieke zeeslag, leert ons veel over de bedreigingen voor de zeedieren, en is superleuk!

Op onze terugweg brengen we nog een blitsbezoek aan het strand. Even kijken wat storm Odette het voorbije weekend allemaal heeft aangericht.

Kost van de dag? Balletjes in tomatensaus. Hmmm, lekker! ’s Avonds schrijven we onze brieven voor het thuisfront, en kruipen daarna moe maar voldaan in ons bed.

Wat een toffe dag. Tot morgen!

Bekijk hier alle foto’s van dag 2 op zeeklassen.