Zeeklassen 2018 (dag 3)

De duinen in!

Met de kusttram rijden we vandaag richting De Panne. We bezochten er het natuureducatiefcentrum ‘De Nachtegaal’, waar we ons kunnen verdiepen in de dieren- en plantenwereld van de Noordzee. We kraken de geheime code van de Piratenroute en ook het Noordzeespel, gebaseerd op het klassieke zeeslag, is superleuk en leert ons veel over de bedreigingen voor de zeedieren.

’s Middags picknicken we aan de rand van een mooie natuurvijver. Nadien trekken we de prachtige duinen in voor het duinenreservatenspel. Dit actieve spelletje leert ons waarom de duinen zo belangrijk zijn voor mens en dier, en hoe wij de duinen kunnen beschermen.

Na het avondmaal zijn er nog keuzeactiviteiten bij de juffen of meester: knutselen met zelfgezochte schelpjes, het vervolg van een quiz, macramé knopen, of toffe 1-minuut-spelletjes.

Tot morgen!

Bekijk hier alle foto’s van dag 3 op zeeklassen.