Zeeklassen 2018 (dag 4)

Thema van de dag: de Eerste Wereldoorlog

Op deze mistige ochtend varen we met een boot van Nieuwpoort naar Diksmuide om er de IJzertoren te bezichtigen. Onderweg vertelt een gids over de IJzer en de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens de Eerste Wereldoorlog. We maken een tussenstop bij de Dodengang. Dit zijn enkele loopgraven die op slechts 99 meter van de Duitse frontlinie lagen.

Vanop de top van de IJzertoren hebben we een prachtig zicht op het typische polderlandschap: vele verspreide boerderijen omringd door vlakke akkers. Verdieping per verdieping dalen we af in de toren, telkens leren we over een ander aspect van de Eerste Wereldoorlog. Razend interessant!

Op de terugtocht genieten we van een zalig zonnetje op de boot terwijl we kijken naar het mooie landschap, de aalscholvers en reigers om ons heen.

Afsluiter van onze laatste dag: een fantastische bonte avond!

Bekijk hier alle foto’s van dag 4 op zeeklassen.