Op zoek naar de schatkist van Boris, de bostrol.

Op 12 oktober trokken we naar Diest om op zoek te gaan naar de schatkist van Boris, de bostrol. Om die schatkist te kunnen openen moesten we natuurlijk de juiste sleutel hebben. De gids vertelde ons allemaal interessante weetjes over de bomen van het bos. We leerden het verschil kennen tussen loofbomen en naaldbomen, dat houten kinderspeelgoed gemaakt wordt van het hout van de beuk (want dat is heel sterk, het geeft geen geur en smaak af en het splintert niet). Wist jij dat van de bloesems van de wilde kastanje honing gemaakt wordt?

Wanneer we goed naar de gids geluisterd hadden, moesten we aanduiden welk voorwerp er bij de uitleg hoorde. Als we het juiste voorwerp er konden uitpikken, konden we een sleutel bemachtigen. Zo verzamelden we 5 sleutels en konden we op zoek gaan naar de schatkist. Die vonden we bij de vlag van het land van Boris (Canada). Nu nog de juiste sleutel en ….

Wat zat er in de schatkist ??? Lekkere koekjes!!

De foto’s van deze leerrijke voormiddag kan je hier bekijken

 


×