L4: ridders en kastelen

We hebben de eerste week van ons project ‘Ridders en kastelen’ er alweer opzitten. Er is al veel gebeurd in ons kasteel. Elke dag krijgen we een opdracht zodat we op het einde van het project ridder of jonkvrouw mogen worden.

Op maandag hebben we een wapenschild gemaakt. Dinsdag hebben we een lied geleerd van ridder Martijn en ridder Koen. Woensdag zijn we in onze pen gekropen en hebben we een riddergedicht geschreven. Donderdag hebben we katapulten en zwaarden gemaakt om het kasteel te verdedigen. Bij meester Peter hebben we leren boogschieten. Vrijdag hebben we ons vermomd als ridder, jonkvrouw, koning, raadgever, prinses, koningin, … en een grappig toneel gespeeld.

De tweede week hebben geleerd over Joris en de draak. De draak is nog niet volledig klaar, maar die komt eraan. We hebben ons uitgeleefd op het springkasteel met draak en tijdens de volksspelen. Een echte ridderrekenopdracht opgelost. Donderdag hebben we een leuke dans geleerd. Op vrijdag hebben we ons verkleed als echte ridders, jonkvrouwen, draken, … We hebben ook een mooi glasraam versierd met zijdepapier en een trekpop geknutseld, een ridder of een jonkvrouw.

Als beloning voor het harde werk kregen we een oorkonde.

Klik hier voor de foto’s.

Klik hier voor de filmpjes van onze toneeltjes.

 


×