L5: leuke activiteiten!

We deden de afgelopen maanden al verschillende leuke activiteiten in het vijfde leerjaar.
Sommigen zijn ook vastgelegd op foto en die willen we graag met jullie delen!

We zijn verschillende knutsellessen bezig geweest aan onze collage.
We gebruikten vele, uiteenlopende technieken.
We werkten met ecoline (Jackson Pollockgewijs), we leerden mooie kleurovergangen maken met pandakrijt en we oefenden onze schilderkunsten met verf.
Het resultaat mag er zijn! Benieuwd naar de werkjes die nu onze gang opfleuren?

>>KLIK<<

We gingen onder andere ook zwerfvuil rapen. Zo hielpen we mee aan een mooiere en vooral schonere buurt. In de klas leerden we ook het een en ander over afval tijdens hoekenwerk. We oefenden onze sorteerskills (moeilijker dan gedacht!), we lazen een tekst over zero waste (refuse, reduce, reuse, recycle!), we keken filmpjes over afvalverwerking en we probeerden in de creatieve hoek aan de slag te gaan met (proper) afval om tot een kunstwerk te komen. We haalden hiervoor onze inspiratie bij Bernard Pras die d.m.v. “anamorfose” tot schitterende kunstwerken komt.

>>KLIK<<

We dragen de dieren in de natuur ook een warm hart toe. Daarom leerden we over verschillende vogelsoorten en hoe we deze kunnen helpen in de winter en lente. We leerden over verschillend voer, over voedersilo’s, voederhuisjes, braakballen, eitjes, …
En tot slot gingen we met onze verrekijker en vogeltelkaart op pad!
Hiervan hebben we een leuke groepsfoto!

> KLIK<<

En dan werd het stilaan tijd voor een feestje! Een heus carnavalfeestje! Een hele dag lang deden we leuke, muzische dingen. We leerden improviseren, zingen in canon (in het Engels!) en tot slot maakten we nog leuke vogeltjes en kleine verhalendoosjes in de knutselles. Wat een dag vol plezier! Hoe dat zingen klonk, vraagt u zich af? Wel … In het Engels … In canon … Laat ons zeggen dat we vooral héél veel plezier hadden en dat het proces belangrijker is dan het eindresultaat! Toch benieuwd?

> KLIK<<

En dan nu, last but not least, onze projectweken! 2 weken lang werden kregen we elke dag een opdracht die we tot een goed einde moesten brengen. Onze eerste opdracht was het vervaardigen van een wapenschild. Dit deden we met hout en … Een figuurzaag!!! Sommigen maakten zelfs hun eigen ontwerp. De tweede dag kregen we als opdracht om een leuk ridderliedje te zingen. Pret gegarandeerd. Dit werd gevolgd door prachtige kwatrijnen en rondelen, m.a.w. middeleeuwse dichtkunsten. Op donderdag leerden we de techniek achter de middeleeuwse katapult. Deze maakten we zelfs na in miniatuur. Tijdens de turnles leerden we ook boogschieten! Op vrijdag oefenden we een heus middeleeuws toneel. De tweede week werd ingezet met het verhaal van Joris en de draak. Op dinsdag speelden we leuke volksspelen. Op woensdag pijnigden we onze hersenen tijdens ridderrekenen. Op donderdag was het tijd om ons voor te bereiden op het bal. We leerden een leuke volksdans. Op vrijdag mochten we ons verkleden en sloten we af met het toonmoment van het middeleeuws toneel. Iedereen had dit zó goed voorbereid, het was héél erg de moeite! Bent u ook zo benieuwd? Dan heeft u geluk! Want wij hebben dit kunnen vastleggen in korte filmpjes!

>>KLIK<<

Hopelijk heeft u erg genoten van het beeldmateriaal. Tot de volgende keer,  voor meer leuke herinneringen!

 


×