Zeeklassen 2022 (dag 4)

Thema van de dag: de Eerste Wereldoorlog

Op deze frissere ochtend varen we met de boot van Nieuwpoort naar Diksmuide om er de IJzertoren te bezoeken. Onderweg vertelt een gids over de IJzer en de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens de Eerste Wereldoorlog. We maken een tussenstop bij de Dodengang. Dit zijn enkele loopgraven die op slechts 99 meter van de Duitse frontlinie lagen.

Vanop de top van de IJzertoren hebben we een prachtig zicht op het typische polderlandschap: veel verspreide boerderijen omringd door vlakke akkers. Verdieping per verdieping dalen we af in de toren, telkens leren we over een ander aspect van de Eerste Wereldoorlog. We hingen aan de lippen van onze geweldige gids. Razend interessant!

Op de terugtocht genieten we van een zalig zonnetje op de boot terwijl we kijken naar het mooie landschap.

Afsluiter van onze laatste dag: een fantastische bonte avond!

Bekijk hier alle foto’s van dag 4 op zeeklassen.

 


×