Schoolfeest ‘Leesbeestenfeest’ op zondag 7 mei

Het is bijna zover…    Het ‘Leesbeestenfeest’ loert om de hoek.

Zondag 7 mei kan iedereen een kijkje komen nemen in onze LEESKLAS, het magische drakenhol waar je tot rust kan komen en een boekje kan lezen.Vanaf 13 uur starten we op de kleuterspeelplaats met ons boekenlied. Nadien kan je tot 16.00 uur  inschrijven voor verschillende workshops rond lezen en verhalen: poppenkast, kamishibai, een bladwijzer of een draakje knutselen, een snoepmannetje maken. Je kan ook kiezen om een workshop te volgen met een echte auteur van kinderboeken: Ingrid Vandekerckhove, Luc Hanegreefs en Kim Crabeels. Zij gaan interactief voorlezen en vertellen over hun boeken.

Er zijn verschillende workshops voor elke leeftijd. Elke workshop duurt een half uur.Misschien vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen al deze leuke workshops, niet erg hoor, je kan inschrijven voor meerdere workshops. Je moet wel inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt. Alle workshops zijn bovendien gratis voor iedereen.

Het is feest! Dat betekent ook een schminkstand of heb je graag een drakentattoo? Misschien een leuke ballon laten plooien… het kan allemaal op ons ‘Leesbeestenfeest’.

Natuurlijk horen er ook boeken bij dit feest. In de gangen van de school organiseren we in samenwerking met onze ouderraad een boekenbeurs. Kom zeker eens kijken naar het ruime aanbod aan boeken. Koop je een boek van 1 van onze aanwezige auteurs dan kan je dat ook laten signeren.  Elke klas koos bovendien een klasboek waarvoor je als ouder mee kan sponsoren. Er is ook een tentoonstellingsruimte om eens te bekijken hoe onze kinderen in de klas werken rond boeken en gevarieerde leesactiviteiten.

En niet te vergeten ook een hapje en een tapje…

Het wordt zeker en vast een beestig leesfeest. Iedereen van harte welkom!

Inschrijven voor de workshops (met uitleg)  kan je via deze link

https://forms.gle/HRuG5YKzKx7zNzP59

 

 


×