Verkeer op school

We behalen dit schooljaar een GOUDEN verkeersmedaille.

Er werden dan ook heel wat verkeersactiviteiten georganiseerd. We hadden een verkeersweek en verschillende klassen gingen naar het verkeerspark in Kessel-Lo.

Bij de jongere kinderen en kleuters wordt er vooral ingezet op fietsvaardigheid en oversteken bij een zebrapad. De oudere kinderen leren om zich als fietser veilig te gedragen in het verkeer. In L3 doen we een voetgangersexamen, in L6 een fietsexamen op de openbare weg en in L5 nemen de leerlingen deel aan de Grote Verkeerstoets. Ook in de andere leerjaren kunnen de kinderen een verkeersbrevet behalen door een parcours af te leggen, hun kennis van de verkeersborden en verkeersregels te tonen en zich correct te gedragen als voetganger of fietser in het verkeer.

Er werd een verkeersbordenquiz georganiseerd voor de kleuters en de lagere schoolkinderen. Ook het belang van het dragen van een fietshelm en fluohesjes wordt regelmatig aangemoedigd en in de kijker gezet. Deden jullie ook mee aan de schoolpoortverkeersquiz?

 

 

 

 


×